RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 363

11 листопада 2019 року

День відкритих дверей у Каразінському університеті: максимум можливостей

День відкритих дверей у Каразінському університеті: максимум можливостей

10 листопада 2019 року Каразінському університеті відбувся традиційний День відкритих дверей, під час якого абітурієнти занурилися в атмосферу Каразінського, поспілкувалися з керівництвом університету, факультетів, кафедр, представниками приймальної комісії.

Також переглянули відеоролики про діяльність університету, зокрема особливості факультетів, студентське самоврядування, досягнення, працевлаштування та історії успіху вихованців, а також нещодавні сюжети програми «Бери вище» на телеканалі «UA|TV» про Alma mater.

Від самого ранку Каразінський гостинно зустрічав гостей: у холі охочі могли зробити пам’ятне селфі біля тематичної фотозони, дізнатися більше про наукову діяльність університету на «Фестивалі популярної науки». Охочі могли поставити питання стосовно особливостей вступної кампанії—2020, переваг навчання в університеті та студентського життя на брифінгах з представниками приймальної комісії та студентського самоврядування.

Офіційна частина розпочалася виступом Університетського академічного хору, який виконав гімн студентів «Gaudeamus».

Майбутніх студентів привітав ректор, академік Віль Бакіров: «17 листопада 1804 року, 215 років тому, був заснований Харківський університет, який сьогодні має ім’я засновника, ініціатора, фундатора — Василя Назаровича Каразіна. Також сьогодні вже 20 рік поспіль відзначається Всесвітній день науки. Університет — це саме те місце, де живе й розвивається уже понад два століття фундаментальна, прикладна наука, що охоплює усі галузі сучасного наукового пізнання: від психології до радіофізики».

Він також наголосив, що Каразінський — це не лише 21 факультет, навчально-наукові інститути, сотні бакалаврських і магістерських програм, потужні наукові дослідження на світовому рівні, але й спорт, культурне і творче життя, благодійність. «Університет дбає, щоб його вихованці були не просто фахівцями, професіоналами своєї справи, а й людьми широкоосвіченими, інтелігентними, розвиненими, креативними й творчими», — зауважив ректор.

З основними етапами вступної кампанії—2020 ознайомила відповідальний секретар приймальної комісії, доцент Ольга Анощенко.

Директор центру зв’язків з громадськістю, доцент Максим Фоломєєв презентував спеціалізований вебсайт для абітурієнтів — «Абітурієнт Каразінського», де розміщено всю необхідну для вступу інформацію: Правила прийому з усіма додатками, анотації освітніх програм з переліком вступних випробувань та предметів зовнішнього незалежного оцінювання, вартість навчання, Калькулятор ЗНО та відповіді на найчастіші запитання.

Виступи присутнім подарували університетські команди з футзалу та чирлідингу. А щасливчик із залу навіть отримав футбольний м’яч із підписами ректора та членів команди з футзалу.

Наприкінці відбулася зустріч з представниками факультету МЕВ та ТБ, де присутні дізнались про історію та структуру факультету, специфіку вступу, особливості й переваги навчання.