RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 624

21 травня 2019 року

Студенти взяли участь у виїзному занятті «Специфіка роботи та обов’язки співробітників прес-служби»

Студенти взяли участь у виїзному занятті «Специфіка роботи та обов’язки співробітників прес-служби»

16 травня 2019 року студенти третього курсу напряму підготовки «Міжнародна інформація» взяли участь у виїзному занятті «Специфіка роботи та обов’язки співробітників прес-служби» з дисципліни «Прес-служба зовнішньополітичних відомств», що було організовано за ініціативи кафедри міжнародних відносин, міжнародної інформації та безпеки.

Вже другий рік поспіль базою проведення є прес-служба Харківської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка „Солідарність“», представники якої охоче розповіли про специфіку своєї роботи.

Заняття проходило у залі для прес-конференцій у форматі невимушеної лекції-бесіди, яку провела представник прес-служби Олена Леонідівна Бугло — спеціаліст з досвідом роботи у різних засобах масової інформації, зокрема й на харківському телебаченні.

Під час лекції пані Олена детально розповіла про специфіку роботи прес-секретаря і виділила таких 5 професійних лайфхаків:

  • Прес-секретар повинен чітко знати свої функції, а також бути проактивною, ініціативною та креативною людиною. Лише тоді можливий результат.
  • Для здобуття професійних навичок обов’язково необхідно працювати в команді.
  • Прес-секретар повинен швидко реагувати на зміни та різні ситуації, що відбуваються в інформаційному просторі, брати на себе відповідальність, а також стратегічно мислити.
  • Прес-секретар зобов’язаний розуміти, як працюють ЗМІ, знати їх специфіку, адже це його перша опосередкована цільова аудиторія.
  • Робота прес-секретаря — це постійний рух, спілкування з найрізноманітнішими людьми та можливість впливати на реальні процеси в інформаційному просторі.

«Вам доведеться багато та системно вчитися, — зазначила Олена Леонідівна, — адже ви повинні досконало знати свою професію. Тільки за таких умов вдасться вибудувати системну комунікацію, що сприятиме досягненню бізнес-цілі компанії вашого керівника».

Студенти жваво брали участь в обговоренні лекційного матеріалу та ставили різноманітні питання.

Зі свого боку Олена Бугло не лише поділилась секретами своєї професії, а й цікавими історіями та кумедними випадками й казусами, які траплялись на її професійно-особистісному шляху.