RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 553

3 грудня 2018 року

Захист закордонної практики: тонкощі роботи у Туреччині

Захист закордонної практики: тонкощі роботи у Туреччині

28 листопада 2018 року на кафедрі туристичного бізнесу та країнознавства відбувся захист студентами спеціальності «Туризм» закордонної практики.

Практика проходила у Туреччині з 1-го травня по 30 жовтня 2018 року. Туристичні оператори UTA та TEZTOUR, з якими університетом укладено договори, пропонують різні варіанти вакансій для наших студентів в найкращих готелях Туреччини: «Adam & EveHotel», «Pegasos», «Maxx Royal» та ін.

В рамках заходу практиканти не лише розповіли про особливості та тонкощі роботи на посадах гіда-трасфермена, дитячого аніматора, працівника відділу рецепції, бармена, офіціанта, а й поділились досвідом зі своїми молодшими колегами. Так, найчастішими питаннями були: скільки годин триває робочий день, які умови проживання, хто сплачує за харчування. Доповідачі відповідали на них.

Прибувши до готелю, після оформлення всіх потрібних документів, необхідних для працевлаштування, практикантів поселяють в ложман – гуртожиток для співробітників. Таке житло оснащене всім необхідним для комфортного проживання: зручні меблі, телевізори, холодильники, санвузол, кондиціонери. Ложман охороняється, тому ніхто зі сторонніх до нього не зайде.

Графік змін розподіляє адміністратор, виходячи з заповнення готелю і очікуваних заходів на його території, однак зміни розподіляються максимально комфортно для працівників. Іноді буває так звана «extra work» (при повній заповненості готелю), тобто робота на пару годин в вихідний або часткова зміна до/після основної, за що нараховується подвійна оплата.

В ресторані на території готелю зі всього персоналу можуть харчуватися лише аніматори, але працюючи офіціантом або барменом, ніхто голодним не залишиться: є шведський стіл, де досить різноманітний вибір страв.

Студенти наголосили, що саме перший місяць в незнайомій раніше країні був досить непростим, адже потрібно розуміти, що Туреччина – це зовсім інша мова, культура, менталітет, тут свої особливості і ритм життя.

На головне питання – варто чи не варто їхати? була одностайна відповідь – так, адже це унікальний шанс поєднувати роботу і відпочинок, не просто отримати міжнародний досвід роботи, але й почати свою кар'єру в готельному бізнесі. Тож присутні змогли ще раз переконатися в тому, що організація практики проходить на високому рівні.


Фотозвіт з заходу: