Чуйко Андрій Миколайович
кандидат технічних наук, старший науковий співробітник, доцент кафедри міжнародної електронної комерції та готельно-ресторанної справи
ORCID ID
Контактна інформація:
Телефон: +38 (057) 707-53-06
Адреса: к. 366a, майдан Свободи 6, м. Харків, 61022
E-mail: amchuiko@karazin.ua
Наукова та освітня діяльність, стажування та підвищення кваліфікації:
- стипендіат Кабінету Міністрів України для молодих учених;
- науковий консультант з питань стратегічного розвитку та менеджменту підприємства, м. Харків, Науково-виробниче підприємство «Кріас-1» (з 2010 року);
- директор і співвласник студії свят «Крилаті гойдалки» (м. Харків);
- підвищення кваліфікації від провідної мережі готелів HVD (Болгарія) та міжнародної туристичної компанії «Турал С» (Болгарія).
Нагороди і відзнаки:
- переможець обласного конкурсу «Кращий молодий науковець в області технічних наук».
Наукові інтереси:
розробка борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів лікувально-профілактичного призначення, наукові основи розробки і впровадження додаткових послуг у готельно-ресторанних комплексах, анімаційна діяльність та організація свят
Курси, що викладаються:
- Мистецтво сомельє
- Барна справа
- Планування заходів та кейтеринг
Основні публікації:
- Чуйко М. М., Чуйко А. М (2021). Інноваційні підходи до розробки та виведення на ринок борошняних виробів функціонального призначення. Економіка та суспільство. № 23.
- Чуйко М. М., Чуйко А. М. (2019). Якість вітчизняних функційних харчових продуктів та європейські вимоги до продукції оздоровчої спрямованості. Стандартизація, сертифікація, якість. № 5 (117). С. 33-42.
- Інноваційні напрямки розвитку міжнародної електронної комерції та готельно-ресторанної справи: колективна монографія / за заг. ред . Н.І. Данько, В.О. Бабенко. Харків: ХНУ ім. В.Н. Каразіна, 2021. - 364 с. (Розділ 2.3. Проблема здорового харчування і створення функціональних продуктів, 1.5 д. а).
- Чуйко А.М., Буточкіна Є.К. (2018). Проблема здорового харчування в туристичній галузі. Вісник ХНУ ім. В.Н. Каразіна (серія «Міжнародні відносини. Економіка. Країнознавство. Туризм»). № 7. С. 150-155.
- Технічні умови ТУ У 10.6-02071205-001:2019. «Борошно соєве харчове, збагачене йодом» (Гуслєв А.П., Білецька Я.О., Данько Н.І., Бабенко В.О., Чуйко А.М., Більовська О.О., Решетняк О.І.) ХНУ імені В.Н. Каразіна Харків. 2019. 25 с.
- Інноваційні технології хлібобулочних і кондитерських виробів: Монографія / О.В. Самохвалова, Г.М. Лисюк, А.М. Чуйко та ін.; За заг. ред. О.В. Самохвалової. Харків: ТО Ексклюзив, 2015. 463 с.
- Лисюк Г.М., Верешко Н.В., Чуйко А.М. Нові напрями використання вторинних продуктів переробки винограду у виробництві борошняних виробів: Монографія. Харків: ХДУХТ, 2011. 220 с.