Білецька Яна Олександрівна


доктор технічних наук, доцент, професор кафедри міжнародної електронної комерції та готельно-ресторанної справи

Профіль у Google Академії
Профіль у ResearchGate
Профіль у Scopus

Контактна інформація:

Телефон: +38 (057) 707-51-60
Адреса: ауд. 365, майдан Свободи, 6, м. Харків, 61022

Наукова та освітня діяльність, стажування та підвищення кваліфікації:

  • стажування за програмою «Дієтологія, нутрицефтика, косметологія» у Каліфорнійському університеті Лос-Анджелесу (UCLA);
  • стажування за програмою «Інтегрований метод впровадження продуктів оздоровчого призначення в умовах подолання наслідків COVID-19» у Йорданському університеті науки та технології.
  • стипендіат Академії відпочинку з інформаційних турів по ознайомленню із готельно-екскурсійною базою курортів Італії, Іспанії, Чорногорії, Туреччини, Єгипту, Йорданії;
  • керівник наукової теми № 0119U10357 «Науковий розвиток технології оздоровчого харчування»;
  • член Слобожанської спілки кулінарів.

Нагороди та відзнаки:

  • лауреат конкурсу «Молодий вчений року» в номінації «Виробництво та технології (харчові технології, легка промисловість, нафтогазова інженерія)».

Наукові інтереси:

розробка виробів лікувально-профілактичного призначення, нутрицефтика, наукові основи розробки і впровадження додаткових послуг у готельно-ресторанних комплексах, міжнародний туризм

Курси, що викладаються:

  1. Санітарія і гігієна в галузі
  2. Інноваційні технології та технології здорового харчування в готельно-ресторанному господарстві
  3. Кулінарне мистецтво
  4. Етнічні кухні

Основні публікації:

  1. Білецька Я.О. (2020). Формування якості борошняних виробів спеціального дієтичного спрямування. Монографія. ХНУ імені.В.Н. Каразіна: моногр. Харків, 2020. 116 с.
  2. Biletska Y., Plotnikova R., Skyrda O., Bakirov M., Iurchenko S., Botshtein B. (2020). Devising a technology for making flour from chickpea enriched with selenium. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. Vol. 1, Is. 11. рр. 50–58
  3. Biletska Y., Djukareva G., Ryzhkova Т., Kotlyar О., Khaustova Т., Andrieieva S., Bilovska O. (2020). Substantiating the use of germinated legume flour enriched with iodine and selenium in the production of cooked-smoked sausages // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies.Vol.19, Is.1.рр. 46–54
  4. Biletska Y., Babenko V., Krivtsova A.,Plotnikova R., SkyrdaO., Ryzhkova Т. (2020). Substantiating the use of sprouted beans flour in the production of sour milk products based on goat milk. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. Vol.4, Is.11 (106). рр. 6–13.
  5. Biletska Y., Ryzhkova T., Novikova V., Severin R., Karpenko L. (2021). Studying the influence of mungbean use on the structure-forming indicators of meat-plant systems based on veal, pork, chicken meat. Eastern-Europe Journal of Enterprise Technologies. 3(11-111), рр. 70-79.
  6. Biletska Y., Zavhorodnii A., Ohiienko M. (2021). Digitalization of agribusiness in the development of foreign economic relations of the regionJournal of Information Technology Management. №13, рр. 123–141
  7. Білецька Я.О. Інноваційні технології та технології здорового харчування в готельно-ресторанному господарстві: навч. посіб. / Я. О. Білецька, О. О. Соколовська, А. О. Крівцова. Харків : ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2022. 160 с.